мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Въпросите, които всеки задава за мезотерапията

Решили сме, че ще завършим и с редовни питания за мезотерапията, които най-много се задават от клиентите ни. Всички са свързани със характерността на процедурата по мезотерапия, страничните неприятности и риска за нейното прилагане , както и свойствата на слаганите в нея течности. Информирайте се в следващите редове събраната информация, която трябва да знаете за мезотерапията.

На колко на брой процедури по мезотерапия е добре да заложим?

Често техниките по мезотерапия се случват в групи от по две или три за областта на лицето и 4-10 телесни . Разбира се, акуратният брой на мезотерапевтичните процедури е свързан сериозно от специфичните условия и специфики. Времевият диапазон при всички манипулации по мезотерапия варира до максимум 3 седмици. След завършване на съответната сесия по мезотерапия с предварително определените на брой техники, нов такъв се назначава поне след 6 месеца. Сериозно обмислете с човека, когото сте избрали бройката на сесиите по мезотерапия и исканите последствия. И уговорете график за тяхното извършване, която да съответства както на вашето ежедневие и условия, но също и на изискванията за ефективност на мезотерапията.

Мезотерапия – няколко полезни съвета

Продължаваме с няколко полезни съвета за дните, когато ще сте подложени на мезотерапия. Препоръчките касаят това какво е необходимо и не трябва да се прави непосредствено преди и след мезотерапията, а и с опциите за максимално удължаване на следствието от инжектирането. Предлагаме ви главните ни напътствия към всички, избиращи мезотерапията:

– задължително в кабинет на лекар – първият и всъщност най-ценен съвет, който касае мезотерапията, за който да внимавате. Мезотерапията е наложително да се случва само и единствено в в кабинет на лекар или клиники по специалността. Не се подвеждайте от факта, че процедурата се прави много бързо и без проблеми. Спомнете си, че става дума за личното ви здраве и личната ви красота, и не е препоръчително да ги оставяте на недоказани специалисти.

– максимум знание – не се плашете да имате въпроси и да настоявате за още новини относно манипулацията по мезотерапия, която сте решили да бъде реализирана, и съдържащите се в нея различни субстанции. Ако сте наясно с всичко което ви предстои, най-добре. Препоръчително е да поискате информация що за субстанции ще ви бъдат инжектирани. Попитайте дали субстанциите са взети от фирмата, която ги е произвела или оторизирана фирма, както и какъв е гаранционният срок за съставките им. Когато процедурата по мезотерапия действително се извършва в тенденция с отличните настоящи образци в въпросната област, специалистите едва ли ще се дърпат да откликнат изчерпателно на всеки ваш въпрос.

– не се подлъгвайте по разходите за мезотерапията – при положение че ви бъде предложено направа на мезотерапия на твърде ниска цена от другите в тази сфера, замислете се дали рискът е оправдан. Лично ние ви молим да не позволявате да занижават пригодността на манипулацията по мезотерапия, по причина, че това впоследствие би могло да води до получаване на неподходящи и даже гадни следствия за кожата на вашето тяло.

– точно преди мезотерапията – има някои субстанции, за които е важно да не се оползотворяват тъкмо преди правенето на практиката по мезотерапия. С „точно“ в този момент имаме предвид 24 часа преди самата манипулация. Ккои са въпросните непрепоръчителни течности? За такива представляват аспирина и другите съдоразширяващо, а също и всякакви алкохолни напитки. В някои случаи поглъщането на гореспоменатите неща преди мезотерапия предизвиква гадни последствия за здравния ви статус.

– веднага след мезотерапията – след завършване на техниката по мезотерапия, отново е необходимо да спазвате специфични правила и добри практики. На първо място, часове след приключване на мезотерапията не слагайте грим. Къпането и също навлажняването на работеното място отново не е никак добра идея. Другата ни препоръка към всички е с валидност за по-дълъг период, което ще рече два дни и две нощи или четиресет и осем часа след края на манипулацията по мезотерапия. Бъдете внимателни в посочения интервал да не лъжете с тренировки или да предприемете прекалени претоварвания , предизвикващи червени лицеви петна, но и да не правите каквито и да е процедури с топлина сауна, парна баня.

– подарете си продължителни следствия – както помните, придобиването на дълготрайни реакции от практиката по мезотерапия сериозно е обръзана с персоналните ви постъпки и привички. Засилването на ползата от мезотерапията е реално обвързано със следенето на точни хранителни програми, запазването на тялото в добра форма и задаължително запазването на здрав живот. За подробна информация за добрите практики след завършването на манипулацията по мезотерапия, се обърнете към специалист по ваш избор.

мезотерапия 1
мезотерапия

Действително ли сеансите по мезотерапия не се усещат?

Истина, техниките по мезотерапия не причиняват никаква болка за клиентите. За да се уверите , се сетете какво фактически се оказва мезотерапията. Абсолютно нищожна инжекция, с помощта на която в организма ви се поставят полезни и нутритивни вещества за справяне с най-честите проблеми с кожата – от остаряване и загуба на еластичност на кожата, до поява на пъпки, петна и цветни петна. Затова наистина няма от какво да се притеснявате. Техниката по мезотерапия по никакъв начин не не влияр на усещането на силна болезненост или усещане за дискомфорт. Онова, което бихте усетили, представлява лекичко бодване или парене в обработената област.

мезотерапия 2
мезотерапия

Какви са противопоказанията за излагане на мезотерапия?

Както при всички практики, за мезотерапията , разбира се, има някои рискови моменти. Касаят се конкретно за частни случаи: бременни и кърмачки, страдащи от онкологични състояния и страдащи от системно сърцебиене или загуба на съзнание. При тези случи не се съветва ползването на мезотерапията като метод. Освен това се ясни и различни други положения, за които задължително трябва да говорите с медицинското лице, което сте избрали. Такива са алергични състояния или пък правено лечение със съдоразширяващи. Ако са за вас, разкажете ги с лекаря, за да успеете да изговорите екипно възможностите и рискованостите при евентуално използване на сесия по мезотерапия.

мезотерапия 3
мезотерапия

Откъде идва мезотерапията

Преди да разберем по-подробно за всички приложения и способности на мезотерапията, ще ви опознаем съвсем накратко с първия момент на нейното възникване и разпространение. Като процедура мезотерапията е измислена и вкарана в употреба през 1952 г. от Мишел Пистор, виден през въпросните години лекар от Франция. Вярно е, че намирането на мезотерапията става неочаквано. При френския лекар идва пациент с астматичен проблем , търсещ спешна лекарска интервенция. Е, точно тогава лекарският специалист не открива подходящите инструменти. По тази причина френският медик предпочита да мисли нестандартно, за да помогне на човека. Лекарят открива една останала счупена спринцовка с дължина на иглата 4 мм и поставя медикамента. Шокът за него е огромен, в мига, в който болният не просто се подобрява, но и настъпва край на пристъпа. След това медикът описва откритието си на колегата си Карно. Двамата френски лекари правят различни проучвания, след които се оформя специални игли с дължина 4 мм за терапии впоследствие използващи се в приложението на всяка мезотерапия.

Нужни са три десетилетия и повече, преди мезотерапията официално да получи категоризация за технология на медицината с традиции. Признанието се случва в края на 80-те години на 20 в. заради Френската Медицинска Академия. Първо мезотерапията намира приложение най-вече за облекчаване на контузии при спорта или проблеми от ревматоиден характер. След това процесът открива своето приложение и в естетичния сектор под формата на способ за регенериране на нашата кожа, сражение със загубата на коса, заличаване на целулита, редуциране на натрупаните мазнини в някои проблемни зони от вашето тяло и т.н. Ефектът на мезотерапията и високите постижения, които технологията дарява на всички нас, бързо разпространяват нейната популярност. За малко време въпросната добра репутация излиза извън Франция и се настанява в различни европейски пазари. И стигам до днес, когато вече мезотерапията е масово предпочитана дейност за подновяване положението на кожата по цял свят. Гарантираните изключителни успехи, безболезнеността и странични неприятности при тази технология, правят мезотерапията неразделно свързана с бъдещите промени на разкрасителната медицина.

мезотерапия 4
мезотерапия

Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Както вече споменахме дотук в текста, наред с всички важни вещества и витамини, в мезотерапията се прилага и хиалурон. Тази киселина се счита за много чудесна алтернатива не само за мезотерапията, по същия начин и за разнообразни технологии в разкрасителната индустрия. Причините за това са много. За начало, киселината с хиалурон е тотално натурална съставка, която се образува от организма ни при обичайни обстоятелства. Освен всичко въпросната се състои от типични признаци за запазване на овлажняването на кожата, подсилване на гъвкавостта ѝ и затрудняване на застаряването. Предлагаме ви принципните особености на хиалуроновата киселина, превръщащи използването ѝ в мезотерапията толкова ефективно за хората:

1. Не носи вреда на хората – хиалуроновата киселинна субстанция се явява киселина, образуваща се в човешкия организъм. Това прави нейното инжектиране чрез мезотерапията абсолютно сигурно. Въпросната киселина се абсорбира необикновено леко от тялото и не поражда каквито и да било сериозни алергии или някакви други последствия. А защо всъщност е полезно за нас поставянето на киселина с хиалурон с помощта на мезотерапия или други козметични процедури? Факт е, че с напредване на възрастта синтезът на хиалуроново вещество, за който споменахме, рязко се забавя. Така влияе зле на общия вид, еластичността и хидратацията на кожата. Придобиването на допълнителни количества хиалуроново вещество посредством мезотерапията съдейства за пазене на младия вид на кожата и справяне с различни проблеми на кожата.

2. Бързи и реални резултати – използването на хиалуроновата киселина в мезотерапията и всички други процедури на козметиката гарантира бързи и реални постижения за пациента за външността на третираната кожа. Съответните моментални и ефективни последици са получавани при разнообразни изпълнения на хиалуроновата киселинна субстанция в това отношение. При положение че става дума за крайно подобряване на кожата, по-добрата ѝ хидратация или пък махане на различни бръчици, хиалуроновата киселина ще ви свърши отлична работа. Точно тези свойства на киселината с хиалурон я правят любима и използвана в сесиите по мезотерапия. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията с киселина с хиалурон ще ви осигури желаните следствия и ще обнови видимо изгледа на вашата кожа.

3. Пазене на добрия ефект – поредно твърде полезно качество на киселината с хиалурон, доказващо я като силно перфектна за мезотерапия и още различни козметични сеанси. Доброто действие на хиалуроновата киселинна субстанция върху кожата на човека стои за осезаемо удължен период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След завършването на въпросния период, без никакъв проблем може да се планира допълнителна процедура по мезотерапия или всякаква процедура на козметиката с наличие на киселина с хиалурон, за да се пази здравословният и красив вид на нашата кожа.

4. Елементарно и безболезнено прилагане – за финал, процесът по въвеждане на хиалуроновото вещество в тялото е безспорно прост и едновременно с това безболезнен за клиента. Най-често той се случва в най-много четвърт час. Без значение дали се говори за мезотерапия, попълване на бръчки или най-различни сесии с хиалуроново вещество, не се наблюдават болезненост или нежелани усещания за клиента. Както разбрахте, само може да чувствате боцване или чувство на затопляне на третираното място. Тези реакции обаче преминават скоро след края на инжектирането.

При нас в Аестетика клиник ще станете съвсем спокойни за ефективността и сигурността на предлаганите манипулации по мезотерапия. Професионалистите ни имат висока квалификация и сериозна подготовка в областта, а изделията, които използваме за мезотерапията, са само от максимално качество. Елате в Аестетика клиник и ще получите отлични последствия спрямо привлекателния и качествен външен вид!

Мезотерапия
Въпросите, които всеки задава за мезотерапията
На колко на брой процедури по мезотерапия е добре да заложим?
Мезотерапия – няколко полезни съвета
Действително ли сеансите по мезотерапия не се усещат?
Какви са противопоказанията за излагане на мезотерапия?
Откъде идва мезотерапията
Каква е ролята на хиалуроновата киселина в мезотерапията?