Хладилници – завладяващото и разумно в откриването им.

Хладилници – завладяващото и разумно в откриването им.

В селектирането на хладилни електрически уреди неизменно ни трябва гаранция за годност, предвещаваща , дълъг живот на хладилника, постижимо за нашия джоб . Доста деликатен е мига, в който се нуждаем от закупуване на хладилници – съществена необходимост от човешкото ежедневие и начин на живот . Ще ви запознаем с някои пикантни истории около зараждането на първите хладилници, ще ви лансираме свойствата на разнообразието от марки и несъмнено , ще ви посъветваме в кой магазин сте способни да потърсите най-качествените и пасващи ви марки хладилници.

Първият патент за хладилник

Шарл Тепие е френският академик, който пръв разбрал за природата на замразяване на амоняка, но не патентовал иновацията си и живял до края на дните си в пълна низост и недоимък . След известно време неговото иновационно откритие довело до появата на нашите хладилници. През 1834г. американският академик Джекъб Пъркинс успява да получи първото законно право за електрическо охладяване за появяването на компенсионно устройство задвижвано с етер, това е първоначалният вариант на домашни хладилници. Този тип на уреда работел с ръчна помпа, която отнемала температурата във въздуха чрез обмен между две камери. В зората на 20в. набира скорост и стъпка по стъпка масово навлизане в домакинствата.

Качествени хладилници 1
Качествени хладилници

Интересно и любопитно за хладилниците

Не е лесно и почти непонятно е в днешни дни да да разберем какво би било ежедневието без изобретяването на нашите отдадени домашни помощници , назоваващи се хладилници. Ако помислим малко в същност, ще открием , че това чудо на техниката , в сегашния си вид, се ражда относително скоро.

Произход на хладилниците

Нашите предшественци дори не усещали потребност от съхранение в студена среда на храната, а просто са я консумирали непосредствено след лов, риболов, бране на реколтата или добиване от природата. Приемането на хранителни вещества е било просто метод за препитание, ден за ден , а не сетивното наслаждение от изкуството на готвенето , познато ни днес . Най-първичното хрумване за дълговременно и надеждно запазване на продукти била чрез съдове с вода, оставени в изложена на вятър зона , обгърнати с мокри парцали или оставени да се изстудяват през нощта . По-нататък разбрали , че разтворени в водна течност някои соли приемат голямо количество топлина и започнали да ги използват за запазване на напитките студени . Първоначалните подобия на термоизолирани пространства , където се държи температура по-ниска от тази на заобикалящата среда били дупки в стените на зданията или изкопавани в почвата , запушени с клони и запълнени със сняг или лед. В някои императорски дворове имало отделен отряд около стотина човека , който се грижел за изстудяването , като се започне яденето на масата и се стигне дори до мъртвото тяло на загиналия император .

Оферти за хладилници 2
Оферти за хладилници

Първоначалните уреди носещи названието „Хладилник“

През 18в. са усвоени начините на засиленото изпарение , а през 19в. за първи път се използва названието „хладилник“, загатнато от Томас Мур. С прогресивните процеси на еволюция на човека и технологичния взрив от открития по това време се заформя и необходимостта от замразяване и съхранение . Работните сделки на изнасяне на придобит природен лед от водните корита се разширил до такива размери , че експорта отчел 25 млн. т. Първият модел подобен на произвеждащ лед уред е изкаран на бял свят 1862г. от Едмонд Кар във вид на техника , правеща по 200кг. лед на час.

Какви екстри съществуват при хладилниците днес?

Хладилника може да бъде оползотворяван за домакинско ползване, както и за професионални и производствени цели. Можете да намерите всякаква дизайн и големина да имат разполагат с една или две врати, без или със фризер, с горна и долна камера, тип витрина или тип ракла. Предназначени за използване в производствените среди биха могли даже да стигнат габаритите на фургон. Хладилниците произведени за ежедневните необходимости на къщите могат да бъдат снабдени с всевъзможни качества, удовлетворяващи дори най-малките ви капризи . В зависимост от енергийната си ефективност се делят на серии от А до G, където А съответства на най-добрите признаци за енергийна ефективност, а G на имат по-олекотен разход на потребление и от А. Допълнителните възможни функции са: трансформиране на фризера във витрина, смяна на посоката на отваряне на вратата, енергоспестяващ режим – ваканция, дисплей за електронно управление, автоматично размразяване, звуков сигнал при отворена врата, защита срещу миризми, антибактериална защита, ниски нива на шум, диспенсър за вода, генератор на лед, отделение за вино, отделение с ниска температура – Fresh Zone и други.

Изберете нашите  хладилници 3
Изберете нашите хладилници

Първи национален принос в изобретяването на хладилници

Първообраза на домашен охлаждащ уред , направен от наши сънародници се назовава „Мраз 75“ и е произвеждан между 1958г. и 1962 г. в завод за хладилници на територията на столицата . Първите излезли десетина хладилни машини, веднага спечелили доверието на потребителите и превзели пазара. До 1962г. производственото количество стигнало до степен от шест хиляди броя произведени хладилници.

Устройство и качества на хладилника „Мраз 75“

Мраз 75 има прилежен външен вид на къщна мебел. Специализираният механизъм на дръжката дава гаранция за сигурно запушване на вратата и напълно предпазва от външната температура . Действа с абсорбционно дифузен хладилен агрегат, чиято полза пред компресорния е тихата му работа .

Най-предпочитаните  хладилници 4
Най-предпочитаните хладилници

Добре дошли да закупите вашият хладилник.

В магазина на Техмарт разполагащ се в Перник или в онлайн магазина . Разгледайте още, освен хладилници и всеки друг вид техника или мебелировка за вашите скъпи домове и най-съкровени места като например:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

инверторни климатици

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Изключително добри хладилници 5
Изключително добри хладилници
Вижте нашите хладилници 6
Вижте нашите хладилници
Информация за хладилници 7
Информация за хладилници
Най-добрите оферти за хладилници 8
Най-добрите оферти за хладилници
Изберете хладилници 9
Изберете хладилници
Намерете хладилници 10
Намерете хладилници
Качествени хладилници 11
Качествени хладилници
Разгледайте хладилници 12
Разгледайте хладилници
Информация за хладилници 13
Информация за хладилници
Голямо разнообразие хладилници 14
Голямо разнообразие хладилници

Първият патент за хладилник
Интересно и любопитно за хладилниците
Произход на хладилниците
Първоначалните уреди носещи названието „Хладилник“
Какви екстри съществуват при хладилниците днес?
Първи национален принос в изобретяването на хладилници
Устройство и качества на хладилника „Мраз 75“
Добре дошли да закупите вашият хладилник.

Leave a Reply