Какво трябва да разберем за различните видове автогуми съобразно вашите потребности

Какво трябва да разберем за различните видове автогуми съобразно вашите потребности

Автогумите са между най-значимите съставни части за вашия автомобил. Вашите автогуми изпълняват службата за създаването на отлична лекота и свобода във връзка с шофирането на превозния автомобил, и гарантирането на безопасността , спрямо автогумите, както на водача, така и на всички околни . За да реализирате тези очаквания обаче, трябва да заложите на удачните автогуми. В тази статия ще ви предоставим информация за съществените фактори, които е препоръчително да бъдат взети под внимание при избора им . В допълнение, ще ви подарим няколко полезни съвета относно следващите действия по монтаж , така че всичко да премине по гарантирано най-гладкия и доброкачествен начин за вас.

Зимни автогуми

– те са предназначени да осигурят правилното движение на колата в утежнени зимни условия , нерядко включващи фактори като несухи пътни ленти , виелици и заледяване . Знаейки за това следствие разполагат с каучукова смес , притежаваща нужната гъвкавина при ниски температури и подсигуряваща правилното сцепление с пътната настилка. Зимните автогуми масово се монтират през октомври или ноември и се махат в пролетните месеци , когато се установи , че студенините и заскрежаванията са напълно приключили .

Автогуми – извършване на монтажа

Съвършено логично след намирането на чисто нови автогуми, идва време и за прилагането им към посоченото превозно средство. В този момент също има няколко улесняващи процедури, които би било находчиво да практикувате . Осведомете се кои биха могли да бъдат те в долните редове :

доверете се на професионалисти – монтажът на автогуми е процедура, която трябва да се извършва само и единствено от специалисти , работещи в професионални сервизи. Не се опитвайте да осъществявате ремонти сами , защото всяка зле сложена автогума е възможно по-нататък да да бъде следствие за доста неприятни инциденти на пътя .

задните автогуми в много добро състояние – задните колела принципно не са обвързани с волана на колата , което превръща сцеплението с настилката още по-сложно . В тази последователност е необходимо отзад да се направи монтаж на най-новите или запазени автогуми гарантиращи ефективен контрол върху автомобила и свеждането до минимум на затормозяващите моменти по време на каране .

Разновидности автогуми 1
Разновидности автогуми

Как да улучите подходящите автогуми?

Необходимо е при намирането на автогуми да се наблегне на няколко доста важни съображения и характеристики . Тези фактори ще ви бъдат полезни да разберете кои са най-подходящите и подходящи автогуми за вашето превозно средство . Те водят своето начало от размера и различните показатели на автогумите, и стигат до елементи като съответната цена и предназначение . По-надолу в текста ще узнаете това , което трябва ви се изясни за съответните фактори , играещи главна роля в момента на подбиране .

# Необходими условия , имаме предвид в избора на автогуми

Размер – размерът безспорно е една от първите характеристики, които е належащо да се предвидят . За всеки вид кола съществува съобразен размер автогуми, обикновено написан в нейното ръководство . Задължително погледнете това съдържание и имайте предвид оказаните в него размери . Монтирането на неподходящ за автомобила ви размер автогуми може да бъде последвано от няколко недобри последици при управление, като например високи нива на разход на горивна течност, стържене при извивки на пътя и т.н.

Товарен и скоростен показател – два поакзателя, които също са от важно значение в хода на закупуване на автогуми. С какво в същност се свързват те? Товарният индекс е показател за тежината, която точно тази автогума е в състояние да поеме. От своя страна пък скоростният индекс разкрива най-голямата възможна скорост за определената автогума. Или по друг начин казано, товарният и скоростният показатели посочват границите при задвижването на примерните видове и модели автогуми, с които всеки един шофьор ангажиран да се придържа.

Длъжност – под „цел“ разбираме в какви пътни условия обичайно ще се движат конкретните автогуми. Непостоянната обстановка на пътищата предполага и особени свойства и качества от позиция на автогумите. Автогумите, изобретени за придвижване в градска среда , сигурно дават гаранция за по-ниска консумация на гориво и възможно най-кратък спирачен път. Ако постоянно шофирате по магистрали или други главни пътища, най-важни за закупуването на автогуми са тяхната издръжливост на високи скорости, идеалното сцепление с пътя и идващият от него комфорт при управление.

Разноски – съвсем в реда на нещата колкото по-добри автогуми смятате да монтирате на вашето превозно средство, толкова по-висока цена ще е нужно да платите за тях. Въпреки всичко замислете се стриктно за кой модел автомобил търсите , по какви пътища всекидневно ще го шофирате и кои характеристики на автогумите са от безкомпромисно значение за вас. Така ще можете да осъществите най- правилното и прилягащо ви съотношение между цена и качество при избирането на автогуми.

Огромно разнообразие от автогуми 2
Огромно разнообразие от автогуми

Добри ценови категории

– в онлайн магазина ще се натъкнете на автогуми на много ниски и подходящи за клиента цени. Доверените ни лица постоянно следят промените на родния пазар в в този контекст, за да гарантира изгода за доверените ни клиенти .

Информация за автогуми 3
Информация за автогуми

Наставления след изпълнението на монтажа на автогумите

какво следва – след поставянето на гумите , не преставайте неизменно да наблюдавате състоянието на автогумите. Не забравяйте да проследявате очевидни изменения в налягането им, външни дефекти , странности и сходни потенциално ненадеждни ситуации. Ако се сблъскате с такива , колкото може по-бързо потърсете решение на проблема, за да си създадете безопасното придвижване .

Вижте нашите автогуми 4
Вижте нашите автогуми

Различните условия изискват различни автогуми – роля и значение

Всеки период от годината си има личните си отличителни белези във връзка с температурата и метеорологичната обстановка около нас. И качествата на автогумите е важно идеално да отговарят на точно тези природни условия. Съобразно заради тази причина на пазара се продават зимни и летни автогуми. Всеки един вид е специализиран да кореспондира на случващото се природно действие и обстановка на пътя . Естествено има и всесезонни автогуми, които до дадена степен отговарят на преимуществата на зимните и летните гуми . Нека да погледнем по кое точно се разграничават един от друг споменатите видове.

Заповядайте да прегледате нашите варианти за автогуми

Разгледайте предложенията на сайта ни и посочете идеалните автогуми за вашето превозно средство ! Вижте и останалите ни предложения:

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
мото гуми
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Видове автогуми 5
Видове автогуми
Най-добрите на пазара автогуми 6
Най-добрите на пазара автогуми
Качествени автогуми 7
Качествени автогуми
Изключително качествени автогуми 8
Изключително качествени автогуми
Нашият каталог с  автогуми 9
Нашият каталог с автогуми

Зимни автогуми
Автогуми – извършване на монтажа
Как да улучите подходящите автогуми?
Добри ценови категории
Наставления след изпълнението на монтажа на автогумите
Различните условия изискват различни автогуми – роля и значение
Заповядайте да прегледате нашите варианти за автогуми

Leave a Reply